tirsdag 30. mars 2010

God Påske

Ønsker dere alle en Riktig God Påske :)

Må dere nyte den godt om det nå er på fjellet eller nede langs elvekanten!

mandag 22. mars 2010

Siste streif av is

Varmen kommer, isen forsvinner og våren skal få slippe til!




lørdag 6. mars 2010

Uforglemmelig


Det ble noen fantastiske dager og en helt uforglemmelig helg!

Den gode praten og hjertelige stemningen, de vennlige og filosofiske tankene og flotte personlighetene, Anders Geidemark og Terje Hellesø!

Jeg har hatt to av mine aller beste inspiratører og forbilder på besøk og de har ladet mine batterier og beriket "min sjel". På fredagskvelden hadde de laget et nytt konsept som ingen har sett før. De "oppsummerte" over 30 år som naturfotografer med både kåsering og bildespill. Jeg har aldri vært på noe arrangement som har tatt meg slik som disse mine venner gjorde denne kvelden. Å sitte i salen og bli så bergtatt at jeg felte noen tårer...... sterkt, veldig sterkt!!

Jeg har vært på noen bildevisninger opp gjennom årene, blant annet på Frans Lanting, som jeg syns er en av de store. Men sorry Frans - Anders og Terje sin presentasjon i ord og bilder er det beste jeg noen gang har vært med på.

Så skulle noen av dere lesere få anledning til å høre og møte disse to personlighetene, så ikke nøl. Du skal være kald dersom du ikke lar deg påvirke!

TUSEN TAKK ANDERS OG TERJE FOR NOEN HELT UFORGLEMMELIGE DAGER :-D
Hjertelig!

tirsdag 2. mars 2010

Anders Geidemark og Terje Hellesø

kommer til Førde i Sunnfjord fredag 5.mars kl 19. Arrangementet skal være i Førdes storstue, kulturhuset "Førdehuset".

Foto: Anders Geidemark

De har begge 30 års erfaring og vil dele dette med alle som ønsker å komme. De vil vise bilder og kåsere, samt at de har satt sammen noen overtoningsserier, dvs bilder ledsaget av musikk. Det blir fantastiske bilder fra Island, Åland, Sverige, Finland og Norge.

For de som ikke kjenner Anders og Terje følger en kort introduksjon:

Anders Geidemark: Anders er svensk og snakker lettforståelig rikssvensk. Det er nesten ingen som kan briljere med lys som han. Anders bruker lyset så vart og fantastisk at det er en fryd. Han er en stor forteller med sine bilder og syr dem sammen på en fenomenal og engasjerende måte. Når du ser et av hans bilder lengter du bare etter å få se det neste. Anders er også en fantastisk forteller i ord. Bøkene hans "Stigen ur hav - av vingar skuggad" og "Allen - bilder av ljus och mørk ensamhet" er mesterverk både i ord og bilder.

Terje Hellesø
: Terje er bergenser, men har bodd i sverige i mange år (ja, det er helt uforståelig ;-D). Det er ikke mange fotografer som har et mer personlig uttrykk/en egen bildesignatur, enn Terje. Og det er svært mange som henter inspirasjon fra han og det er dem som mer eller mindre kopierer hans bildestil. Han kan briljere med de mest bildeskjønne landskaps-scenarioer og gi deg en reise i abstrakte bildeopplevelser som du knapt trodde var mulig. Terje har gitt ut bøkene "Naturen som fotomotiv", "Min plats i ljuset" og "Året", bøker som fenger og inspirerer.

Foto: Terje Hellesø

Det blir mulig å kjøpe signerte bøker fra begge, så her har dere en god sjanse til å oppgradere bokhylla med helt unike bøker - signert av to av verdens beste naturfotografer!

Ønsker dere alle HJERTELIG VELKOMMEN til en helt uforglemmelig kveld i Førde :-D